ואז, ללא סיבה הגיונית, החלטתי שאני רוצה לבנות מנוע כזה לבד. הרי בחיפושית שלי יש בכלל מנוע 1200 תקין. לא יודע, נכנס לי ג'וק. כנראה שבתת-מודע הבנתי שאם אצליח לעשות זאת, אפסיק לפחד מבעיות מכניות. ואתם יודעים מה, נהפוך אותו לדואל פורט על הדרך.
מהפורום למדתי שמנוע ללא רשיון הוא אבן ניירות מאד כבדה. למדתי גם שרק מנוע 1300 אפשר להגדיל ל-1600. אז חיפשתי ומצאתי בלוק 1300 עם רשיון (תודה אבי). מכיוון שחסר לי טלטל, ובכלל הקראנק עבר טראומה רצינית, רכשתי מחבר פורום קראנק, טלטלים, וראשים (תודה חן).
עכשיו לחלק המסובך והיקר שאני לא יכול לעשות בעצמי - חריטת המנוע והתאמת הקראנק עם מיסבים חדשים. חיפשתי קצת, התייעצתי בפורום, ולבסוף החלטתי ללכת על חרט בת"א, לא רחוק מלינקר.
בזמן שהמנוע היה אצל החרט, שקעתי עמוק בתוך הספר הבא:
בהתחלה לא ידעתי מה זה חריטת מנוע ולמה עושים את זה. אשתף כאן במה שלמדתי למען אלה שגם לא יודעים. אני מזכיר שאני עדיין לומד, אז אם טעיתי אשמח שתתקנו אותי.
אז ככה, הגל הינע הראשי (קראנקשאפט) אותו מסובבות הבוכנות בסל"ד גבוה (דימיוני, אם חושבים על זה) והוא בעצם מי שאחראי להנעת הרכב, יושב בתוך הבלוק כאשר בינו לבין הבלוק יש מיסבים.
הופתעתי לגלות שמיסבים אלה הם לא מיסבים כדוריים כפי שאנו מכירים, אלא בעצם בושינגים (bushings) די פשוטים ללא חלקים נעים. שמן שממלא את החלל בינם לבין הבלוק והקראנק הוא בעצם הדבר היחיד שמונע חיכוך מתכת במתכת!
עם הקילומטראז', הקראנק "קודח" ומעוות את המיסבים וה"אוכפים" שלהם בבלוק (העשוי מגנזיום אגב), עד כדי מה שאתם מכירים כ"חופש בקראנק", נקישות, ואם לא עושים אוברהול - לבסוף כשל מוחלט. בחריטת מנוע, החרט בעצם מוריד חומר מהבלוק על מנת להחזיר את הצורה המעוגלת והשווה של אוכפי המיסבים. כמו כן הוא מוריד חומר מהקרנק כדי להחזיר אותו למצב עגול ומושלם. כמובן שצריך לפצות על החומר שהוסר עם מיסבים עבים יותר משני הצדדים, לפי מידה.
לבלוק החיפושית 4 מידות חריטה (4 "חיים"
). זה אומר שקיימים מיסבים עם 5 מידות חיצוניות: סטנדרטיים, לבלוק בתול (הכי פחות בשימוש), ו"אוברסייז" ב-4 מידות - מ-0.50, 1, 1.50, ו-2 מ"מ. בלוק שנחרט למקסימום - סופו קרב. עומק החריטה נקבע לפי האוכף הפגוע ביותר - כל האחרים חייבים להחרט את אותה המידה גם אם מצבם לא הצריך זאת. וזה בדיוק מה שקרה אצלי.
מסתבר שהמנוע עבר חריטת מידה אחת בעבר (נשארו 3 חיים...). האוכף של אחד המיסבים היה בלוי מאד והחרט נאלץ לקחת עוד שני "חיים" ממנו (ומכל השאר כמובן). כלומר יש למנוע עוד צ'אנס אחרון לאוברהול בעתיד. לחריטה הוא קרה "ליינינג". בספר זה נקרה Align boring. זה כלל חידוש הכתף בצד של גלגל התנופה (Thrust cut).