06-06-2012, 15:33
|
|
|
מנהל פורום מ.החיפושיות
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי beetleman
לקחתי את המנוע ליוסי החרט - "מת"מ" ברח' טברסקי בת"א. יוסי חרט לי את המנוע הקודם. אבל מעבר לזה הוא הדריך אותי ולימד אותי בסבלנות וכיף, פשוט אין מילים. מחירים נוחים, והקרבה ללינקר עושה את החיים קלים כשצריך חלקים ספציפיים כגון מיסבים. בקיצור אל תחשבו פעמיים אם אתם צריכים חרט.
לאחר בדיקה יוסי הפתיע אותי כשאמר שהמנוע במצב מצויין! לא צריך חריטה ואפילו לא מיסבים חדשים! מה שמוכיח שאין לשפוט את הקנקן... מה שכן הראשים צריכים שיפוץ והחלפה (אופיינית) של מובילי שסתומי הפליטה. השארתי הכל אצלו לניקוי בהשרייה בחומר מיוחד. ביום שישי הקרוב אלך לאסוף הכל! 
|
יפה תתחדש .
מסיבי טלטל אני ממליץ להחליף העלות שלהם זולה יחסית .
My Vw Beetle
|
|
|
06-06-2012, 17:22
|
|
|
ספר טכני מהלך
|
תחליף גם מובילי שסתומי יניקה. בשום אופן לא לוותר.. זה בסה"כ עוד100 גג 200ש"ח תוספת לשיפוץ.
מובילי שסתומי יניקה חשובים הרבה יותר ממובילי שסתומי פלטה.
מוביל שסתום יניקה שחוק הופך למשאבת שמן ששואבת שמן ישר לתוך תא הבערה.
וזה פוגע מאוד בביצועים.
הרבה חיפושיות אוכלות שמן בגלל מובילי יניקה שחוקים ולא בגלל רינגים.
בטרנספורטר 81 דאגתי להחליף את כל המובילים. חבל שלא צילמתי את השסתום יניקה לפני השיפוץ.
הייתה רואה איזה גוש של יציקת שמן היה על השסתומי יניקה.
נערך לאחרונה על ידי טרנספורמר, 06-06-2012 בשעה 17:43
|
|
|
07-06-2012, 10:50
|
|
|
משתמש ותיק
|
שי, אם תבוא אליו עם מנוע פתוח ותגיד לו שאתה ממועדון החיפושיות, הוא יבדוק לך בכיף ובחינם.
אני שם סט חדש בנפח 1200 (77 מ"מ) של AA שכבר הזמנתי מחבר בארה"ב. לפני שכולם קופצים ושוחטים את היצרן הסיני, החבר הזה אמר לי שהוא עובד עם AA כבר שנים במנועי פרפורמנס. הוא אומר שלפני 10שנים היו איתם בעיות אך היצרן הקשיב ושיפר עד למצב של שלמות.
אגב, כבר מאד קשה למצוא סטים של 1200, והם בדר"כ יותר יקרים מ-1300 ו-1600.
יוסי, סט של מיסבי קאמשאפט כבר קניתי, בשישי אבדוק את מיסבי הטלטל ואולי אקנה סט חדש.
דוד, דיברתי עם החרט כרגע שוב בגלל ההערה שלך. הוא אמר שמובילי היניקה במצב מצויין וזו שטות להחליף אותם. הוא מאד מקצועי ומשפץ כמויות אדירות של מנועים, נראה לי שאין טעם להיות פרנואיד ולדרוש שיחליף גם אותם.
נערך לאחרונה על ידי beetleman, 07-06-2012 בשעה 10:54
|
|
|
08-06-2012, 13:56
|
|
|
משתמש וותיק
|
בעניין הסט של AA -
שוחחתי השבוע ארוכות עם בחור בשם כריס, הוא אחד ממנהלי התמיכה הטכנית ב-CIP.
יש באמתחתו המון מנועים שבנה, מכל הצורות, כל הגדלים וכל הטעמים.
אחת הטענות שהשמעתי באוזניו הוא ההבדל בין סט של AA לבין סט של מאלי (Mahle).
לטענתו, כל עוד המנוע אטמוספרי (ללא טורבו או סופר צ'ארג), הסט של AA לא נופל כלל וכלל מהסט של מאלי ויתן מנוע אמין מאוד לאורך שנים.
הוא אמר שבנה מנועים 2100 (סטרוקרים) עם סטים של מאלי, יחס קומפרסיה גבוה מאוד, קאמים סופר "חמים" והמנועים עובדים בצורה נהדרת.
ולכן, בעיקר במנוע 1200, שנחשב כ-"חלש מדי כדי לפגוע בעצמו", אין שום סיבה להרכיב סט יקר יותר.
רביבוס.
|
|
|
08-06-2012, 14:03
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי beetleman
שי, אם תבוא אליו עם מנוע פתוח ותגיד לו שאתה ממועדון החיפושיות, הוא יבדוק לך בכיף ובחינם.
אני שם סט חדש בנפח 1200 (77 מ"מ) של AA שכבר הזמנתי מחבר בארה"ב. לפני שכולם קופצים ושוחטים את היצרן הסיני, החבר הזה אמר לי שהוא עובד עם AA כבר שנים במנועי פרפורמנס. הוא אומר שלפני 10שנים היו איתם בעיות אך היצרן הקשיב ושיפר עד למצב של שלמות.
אגב, כבר מאד קשה למצוא סטים של 1200, והם בדר"כ יותר יקרים מ-1300 ו-1600.
יוסי, סט של מיסבי קאמשאפט כבר קניתי, בשישי אבדוק את מיסבי הטלטל ואולי אקנה סט חדש.
דוד, דיברתי עם החרט כרגע שוב בגלל ההערה שלך. הוא אמר שמובילי היניקה במצב מצויין וזו שטות להחליף אותם. הוא מאד מקצועי ומשפץ כמויות אדירות של מנועים, נראה לי שאין טעם להיות פרנואיד ולדרוש שיחליף גם אותם.
|
אם בא לך להוסיף קצת "פלפל" למנוע, ישנו סט בוכנות overSize שמתאים למנועי 1200, גם AA מיצרים אותם, הקוטר שלהם זה 83 מ"מ והם מורכבים ללא כל שינוים במנוע (slip in) . זה נותן מנוע של כמעט 1400 סמ"ק. הבעיה שהם עולים כפול מסט בוכנות 77 מ"מ.
|
|
|
08-06-2012, 21:32
|
|
|
משתמש וותיק
|
פתחתם לי עכשיו חשק לאוברול...
אז כמה יעלה סט של AA 83 ממ?
אני ילך בהזדמנות לחרט של איתן עם הבלוק המקורי של החיפושית הירוקה אולי אני יבנה אותו ל1400 במידה ולא צריך לחרוט אותו.
ידוע לכם כמה כוח סוס זה משנה במקום ה40 סוסים המקוריים?
|
|
|
09-06-2012, 08:26
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ~shay~
פתחתם לי עכשיו חשק לאוברול...
אז כמה יעלה סט של AA 83 ממ?
אני ילך בהזדמנות לחרט של איתן עם הבלוק המקורי של החיפושית הירוקה אולי אני יבנה אותו ל1400 במידה ולא צריך לחרוט אותו.
ידוע לכם כמה כוח סוס זה משנה במקום ה40 סוסים המקוריים?
|
הסט עולה כפול, בערך 230$
אתה יכול לקנות כאן ->
http://vwparts.aircooled.net/83mm-Pi...slip-in-aa.htm
אתה גם צריך להחליף דיזות בקרבורטור, אבל זה כבר עניין זניח.
נסעתי עם מנוע כזה, הרכב טס!
|
|
|
12-06-2012, 10:29
|
|
|
משתמש ותיק
|
מאד הופתעתי לגלות שהבלוק 1200 שלי בתולי - מעולם לא נחרט. אבל היות וגם המנוע 1200 של יוסי באותו מצב, אני מסיק שכמו שאמר רביבוס -"חלש מדי כדי לפגוע בעצמו" - מנועי 1200 נשמרים טוב יותר. לכן החלטתי להשאיר אותו 1200 ולא להתפתות "להוסיף קצת פלפל". וכמובן שגם שלמען המקוריות...
החבר מארה"ב סיפר לי שבמבחן השוואתי בין AA ל-MAHLE נתגלה פחות מ-1 גרם הפרש בין הבוכנות שך AA לעומת עד 4 גרם בשל MAHLE! אולי זה בגלל ש-AA משתמשים במכונות ייצור חדישות יותר.
חזרה למנוע - קיבלתי את הכל מהחרט. מה אגיד לכם, אפשר לאכול מעל הראשים מרוב שהם נקיים ויפים. מלאכת ההרכבה כבר החלה, אך מכיוון שהיא זהה להרכבת המנוע הקודם, אני לא רואה טעם להעלות תמונות והסברים שוב.
בניגוד לפעם הקודמת בה אני ורני ניקינו את כל הפחים ידנית, הפעם לקחתי הכל לניקוי חול אצל יגאל בת"א. תוך 10 דקות הוסרו עשרות שנים של צבע וטינופת. ובמחיר די סמלי. פשוט תענוג.
ושוב שולחן העבודה שלי נראה כך:
|
|
|
12-06-2012, 11:54
|
|
|
מנהל פורום מ.החיפושיות
|
אני דווקא אשמח לתמונות והסברים שוב ושוב ושוב וכן ירבו .
My Vw Beetle
|
|
|
12-06-2012, 13:05
|
|
|
משתמש וותיק
|
אתה בטוח שזה1200? רשום במספר מנוע Eשזה אומר 1300..
תבדוק שלא יהיה לך פדיחה בהרכבה..
|
|
|
| הגדרות אשכול |
|
|
| אפשרויות הצגת נושא |
תצוגה לינארית
|