19-08-2011, 12:20
|
|
|
משתמש וותיק
|
רפי, יפה אמרת ,ישנם עוד תחומים פרוצים ,אבל להבדיל ממכונית תקולה אשר מקשה את חיי המשתמש בה שאינו מוכן לבדוק ולהיות סובלני ,תחומים אחרים נבדקים על ידי הצרכן ביתר רצינות , את לחץ הנהג התקול ואי הרצון להשאר דקה ללא רכב יש מי שיודע לנצל היטב .
היה קוטג' יקר ,אכלו גבינה אחרת ושברו את פער המחיר המפחיד בקוטג' , עם המכונית מעטים הם אלו שמוכנים לוותר וכפי שציין רפי יש חוסר הבנה מוחלט בציבור לגבי מבנה הרכב ,והאפשרויות התחליפיות או המוסכים ההוגנים יותר .
לדעתי אם יהיה חינוך נכון בנושא הזה המצב ישתנה לחלוטין ,על מנת לבצע זאת צריך שיתוף פעולה מלא עם מכונאי רכב הוגנים ,עם אתרים הוגנים ובעלי אתרים שיודעים שהאמת והיושר בסוף מנצחים .
תראו איזו מהפכה (שבאה באחור רב ) ביצע השר כחלון ,ממפלגת הליכוד ,בכוח אמונתו בצדקת דרכו ריסק את תאוות המפעילים הסלולריים.ויש עוד לא מעט דוגמאות מהעת האחרונה .
זה לא יהיה קל אבל אפשרי .
|
|
|
19-08-2011, 17:49
|
|
|
מקצוען רכב
|
לגבי הקוטג' לא שברו שום דבר. המחלבות הרימו את המחיר על שאר מוצרי החלב, והמחאה נכשלה.
גם המחאה שלך צודקת, אבל לדעתי לא תוביל לשום מקום. עולם כמנהגו ינהג. חבל.
דוד.
|
|
|
19-08-2011, 18:44
|
|
|
בעל האתר, מקצוען רכב
|
מהפכה בתחום הרכב
בפעולה משותפת של משרדי התחבורה והאוצר ניתן להוזיל את מחירי חלפי הרכב לצרכן, אבל זה מצריך עבודה רבה מצד משרד התחבורה עם מלחמה נגד יבואני החלפים (וגם יבואני הרכב שהם בעצמם יבואני חלפים) ומשרד האוצר שצריך לוותר על חלק מההכנסות ממיסים שונים על חלפים כולל מס הכנסה ומע"מ רבים מהרווח הגדול שבגין מכירתם.
אתן פה כמה דוגמאות לחוסר טיפול והתיחסות של משרד התחבורה, בנושאי רכב, שלדעתי צריכים לקיימם:
1. בעבר חויב כל יבואן רכב להחזיק לפחות חנות אחת למכירת חלפים לציבור, נה שכיום כבר לא קיים, דבר שמקשה על הצרכן (כולל מוסכים ובעלי מקצוע) לרכוש חלפים ואביזרים בעצמו.
2. בעבר חויב כל יבואן שיהיה לו לפחות מוסך מרכזי אחד בבעלותו במרכז הארץ וכיום זאת כבר לא חובה ולדוגמא אין מוסך מרכזי של היבואן למכוניות טויוטה, מיצובישי ויונדאי (ואולי לעוד מותגים).
3. יבואני הרכב (לא כולם, אבל רבים) מתנהגים אל המוסכים המורשים הפרטיים שברשת שלהם כמו רודן אל נתיניו.
הם מחייבים אותם בהשקעות ענק של יופי וקוסמטיקה, גובים מהם תשלום גבוה על כל מכשיר וכלי יעודי, ספרות טכנית, תקליטורים, קורסים פנימיים ועוד.
יחד עם זה התשלומים למוסך עבור תיקונים באחריות, ע"י היבואן, הנם בסכומים נמוכים (עד מאוד) וללא כל רווח למוסך על חלפים שהוחלפו במסגרת האחריות וכך מוזיל היבואן לעצמו את עלות תיקוני האחריות על חשבון המוסכים הפרטיים שברשת.
צעדים אלו נראים לי גם מנוגדים לחוק ההגבלים העסקיים.
לצערי הרב, נראה לי שגם איגוד המוסכים בישראל אינו נלחם קשות נגד תופעות אלו של יבואני הרכב.
אין גם כל תוכנית של משרד התחבורה להקצאת שטחים להקמת והעתקת מוסכים שביחוד מגורשים מאזורי תעשיה שונים בגלל חדירת בניית נדל"ן מניב יותר לעיריות לגובה (משרדים ומסחר).
בעוד כעשור שנים יפחת מס' המוסכים והמועסקים בהם והנותרים יתמקמו רחוק יותר מאזורי מגורי הלקוחות.
לי יש רק פתרון אחד לכל זה והוא שמשרדי הממשלה צריכים לחשוב, לרצות לבצע שינויים ולבצעם.
בברכה - רפי לין
|
|
|
20-08-2011, 06:19
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי davidmzr
לגבי הקוטג' לא שברו שום דבר. המחלבות הרימו את המחיר על שאר מוצרי החלב, והמחאה נכשלה.
גם המחאה שלך צודקת, אבל לדעתי לא תוביל לשום מקום. עולם כמנהגו ינהג. חבל.
דוד.
|
רצוי לזכור , לא לעולם חוסן !
אני אישית איני מוחה ,אני מביא עובדות כהוויתם ,אותי לא יסדרו כל כך מהר , אין לי מחאה אישית כי טרם נפלתי למלכודת של נותן שרותים ,אבל ברור לי לחלוטין שהציבור ממשיך לשלם מסיבות שונות ללא צורך ,כאמור ,כסף אינו צומח על העצים ,עובדים עבורו קשה מאוד .
|
|
|
03-09-2011, 22:03
|
|
|
משתמש טרי
|
לא כולם נולדו מכונאים
יש תחומים שבהם אי איפשר למכור לי שטויות ויש כאלה שכן , מה לעשות, לא כולם מכונאים, אינסטלטורים או נותני שירותים כאלה ואחרים, למקרה הפרטי שלי אכן הסדר היה הפוך מפני שבאותו רגע במוסך, הנחה של יותר מ 50% על חלק משומש ניראתה לי מפתה, אחרי בירור (שאני מסכים שיכולתי לעשות לפני, מטעויות לומדים  ) הבנתי שרימו אותי, לא במחיר אלא בפירוט החלקים והכסף שניגבה עבורם, מכיוון שאני מאמין במוסך הזה ניגשתי לבעלים השני (שני שותפים)שיותר מוכר לי והסברתי לו את המקרה, לזכותו יאמר שהוא מייד טען שיש פה טעות ולא הוחלף לי כל הקלאץ שזה מחירו האמיתי(לפחות המקורי)אלא רק הסליל(אז או שזו היתה טעות באמת או ניסיון רמאות של הבעלים הראשון איני יודע לומר בוודאות ולכן גם לא אציין את שם המוסך), בקיצור העניין סודר קיבלתי זיכוי וניתנה לי גם האופציה לבטל בכלל את הטיפול ולקבל החזר כספי מלא, אבל זה לא העניין במקרה הזה, כי באותה קלות יכולתי לחשוב שעשיתי את עיסקת חיי אחרי יותר מ 50% הנחה ולהמשיך בדרכי, וזה בדיוק העניין,
העניין הוא שכמו שרועי אמר זוהי מדינת הקומבינה אתה חייב להיות ספקן ואם אתה לא מבין אז דופקים אותך, ולא דוד אני לא רוצה מאהל מחאה ברוטשילד כי אני רוצה להישאר תמים ולא להבין במה שאין לי צורך בו ואני לא רוצה להיות מכונאי, טכנאי מזגנים, אניסטלטור, טכנאי מכונות כביסה או כל מקצוע אחר, אני פשוט רוצה לשלם לבעל מקצוע ישר אמין ומקצועי בלי להבין מה הוא עושה אבל זה באמת כמעט בלתי אפשרי במדינה שלנו כי זו מדינת הקומבינה.
בכל אופן תודה רבה לכם פה על התגובות אכן פורום מועיל בג'ונגל הזה שניקרא מכונאות רכב.
|
|
|
04-09-2011, 08:38
|
|
|
מקצוען רכב
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיא
הבנתי שרימו אותי, לא במחיר אלא בפירוט החלקים והכסף שניגבה עבורם,
|
מצטער, לא הבנתי את הרעיון של "רימו אותי לא במחיר".
הרי פירוט החלקים נועד כדי לגבות כמה שיותר במחיר, מה לא ?.
העיקר שהעניין הסתיים.
דוד.
|
|
|
07-09-2011, 17:03
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיא
יש תחומים שבהם אי איפשר למכור לי שטויות ויש כאלה שכן , מה לעשות, לא כולם מכונאים, אינסטלטורים או נותני שירותים כאלה ואחרים, למקרה הפרטי שלי אכן הסדר היה הפוך מפני שבאותו רגע במוסך, הנחה של יותר מ 50% על חלק משומש ניראתה לי מפתה, אחרי בירור (שאני מסכים שיכולתי לעשות לפני, מטעויות לומדים  ) הבנתי שרימו אותי, לא במחיר אלא בפירוט החלקים והכסף שניגבה עבורם, מכיוון שאני מאמין במוסך הזה ניגשתי לבעלים השני (שני שותפים)שיותר מוכר לי והסברתי לו את המקרה, לזכותו יאמר שהוא מייד טען שיש פה טעות ולא הוחלף לי כל הקלאץ שזה מחירו האמיתי(לפחות המקורי)אלא רק הסליל(אז או שזו היתה טעות באמת או ניסיון רמאות של הבעלים הראשון איני יודע לומר בוודאות ולכן גם לא אציין את שם המוסך), בקיצור העניין סודר קיבלתי זיכוי וניתנה לי גם האופציה לבטל בכלל את הטיפול ולקבל החזר כספי מלא, אבל זה לא העניין במקרה הזה, כי באותה קלות יכולתי לחשוב שעשיתי את עיסקת חיי אחרי יותר מ 50% הנחה ולהמשיך בדרכי, וזה בדיוק העניין,
העניין הוא שכמו שרועי אמר זוהי מדינת הקומבינה אתה חייב להיות ספקן ואם אתה לא מבין אז דופקים אותך, ולא דוד אני לא רוצה מאהל מחאה ברוטשילד כי אני רוצה להישאר תמים ולא להבין במה שאין לי צורך בו ואני לא רוצה להיות מכונאי, טכנאי מזגנים, אניסטלטור, טכנאי מכונות כביסה או כל מקצוע אחר, אני פשוט רוצה לשלם לבעל מקצוע ישר אמין ומקצועי בלי להבין מה הוא עושה אבל זה באמת כמעט בלתי אפשרי במדינה שלנו כי זו מדינת הקומבינה.
בכל אופן תודה רבה לכם פה על התגובות אכן פורום מועיל בג'ונגל הזה שניקרא מכונאות רכב.
|
הפורום הזה לא רק שהוא מועיל ,הוא גם אינו מאפשר טיוח , ואינו מוחק תגובות שעוסקות באמת ,גם אם ממש לא נעים לשמוע אותם .
יש כאן בעל בית אחד ללא מנהלי משנה כמו בקארס פורום למשל ,והוא כמקצוען יודע בדיוק מתי לסנן ולמה !
עובדתית בעל האתר טרם היגיע למצבים כאלו כי אנשים גם מכבדים את דעותיו וגם את עזרתו הכנה ,ולמרות שהוא מייצג בעלי מוסכים הוא שומר בצורה עקבית על כבוד שני הצדדים .
לדעתי הציבור טרם גילה את הפורום הזה .
|
|
|
| הגדרות אשכול |
|
|
| אפשרויות הצגת נושא |
תצוגה לינארית
|