27-08-2011, 02:34
|
|
|
משתמש טרי
|
טיפול בגיר מיצובישי ס.לנסר
שלום, ברשותי סופר לנסר 96 אוט'. קיימת בעיה בגיר שמתרחשת לא בקביעות פעם בכמה שבועות ואפילו כמה חודשים - כשהגיר בהילוך 4 במהירות 70-100 לערך הוא לפעמים מעביר בבת אחת להילוך 3, נמצא בו עשר שניות בערך ואז שוב חוזר להילוך 4 והנסיעה ממשיכה כרגיל.
שמן גיר הוחלף לאחרונה לפני 3 שנים, בבדיקה נמצא שהשמן "לא נקי".
הלכתי להצעות מחיר לשני מכוני גירים ומוסך כללי למיצובישי. במכון גיר של ספי בסגולה, ספי רצה לשפץ את כל הגיר בעלות של 4 אלף לערך. ספי עשה גם בדיקה בסורק ומצא מה שמצאו במוסך- במוסך עשו לי בדיקה עם סורק שם אובחן: shift 4 is not synchronized. בעל המוסך אמר שהחלפת הסולונואידים בלבד תפתור את הבעיה ולדעתו אין צורך לשפץ את כל הגיר. מובן שאחליף גם שמן גיר+פילטר כי הגיע הזמן, אבל לדעתו בכל אופן הבעיה שקורית היא בגלל הסולונואידים.
חשוב להדגיש שאין קולר לגיר, הרכב כבר עם 162 אלף ק"מ עם הגיר המקורי, מטופל במוסכי מיצובישי מורשים מאז 96. ספי אמר שהוא מתפלא שהרכב החזיק ככה בלי קולר לגיר, אבל עובדה היא כזו שהרכב כן מחזיק ואפילו מחזיק טוב ואני לא היחיד-יש עדויות של סופרלנסרים נוספים ללא קולר לגיר-לא שאני מתנגד לקולר, פשוט נראה לי נטייה חדה מדי להחליט שכל רכב בלי קולר, בזה טמונה כל הבעיה. מפריע לי גם שכל מכון גיר שהלכתי אליו רצה לשפץ את כל הגיר ולא לטפל בבעיה נקודתית, בגיר שהוא סה"כ מתפקד טוב פרט לבעיה נקודתית ונדירה יחסית. מה דעתכם ומה הייתם ממליצים לעשות? אודה על הכוונה ופירוט.
|
|
|
27-08-2011, 07:04
|
|
|
בעל האתר, מקצוען רכב
|
תקלת גיר אוט' במיצובישי
באיזה עוד מכוני גירים והיכן היית ומה היה האיבחון אצלם?.
מכיוון שממילא תה מתכוון להחליף שמן גיר ומסנן, אז לעניות דעתי התחל רק
בזאת וראה הלאה מה יקרה.
בברכה - רפי לין
|
|
|
27-08-2011, 07:45
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי לברדור
שלום, ברשותי סופר לנסר 96 אוט'. קיימת בעיה בגיר שמתרחשת לא בקביעות פעם בכמה שבועות ואפילו כמה חודשים - כשהגיר בהילוך 4 במהירות 70-100 לערך הוא לפעמים מעביר בבת אחת להילוך 3, נמצא בו עשר שניות בערך ואז שוב חוזר להילוך 4 והנסיעה ממשיכה כרגיל.
שמן גיר הוחלף לאחרונה לפני 3 שנים, בבדיקה נמצא שהשמן "לא נקי".
הלכתי להצעות מחיר לשני מכוני גירים ומוסך כללי למיצובישי. במכון גיר של ספי בסגולה, ספי רצה לשפץ את כל הגיר בעלות של 4 אלף לערך. ספי עשה גם בדיקה בסורק ומצא מה שמצאו במוסך- במוסך עשו לי בדיקה עם סורק שם אובחן: shift 4 is not synchronized. בעל המוסך אמר שהחלפת הסולונואידים בלבד תפתור את הבעיה ולדעתו אין צורך לשפץ את כל הגיר. מובן שאחליף גם שמן גיר+פילטר כי הגיע הזמן, אבל לדעתו בכל אופן הבעיה שקורית היא בגלל הסולונואידים.
חשוב להדגיש שאין קולר לגיר, הרכב כבר עם 162 אלף ק"מ עם הגיר המקורי, מטופל במוסכי מיצובישי מורשים מאז 96. ספי אמר שהוא מתפלא שהרכב החזיק ככה בלי קולר לגיר, אבל עובדה היא כזו שהרכב כן מחזיק ואפילו מחזיק טוב ואני לא היחיד-יש עדויות של סופרלנסרים נוספים ללא קולר לגיר-לא שאני מתנגד לקולר, פשוט נראה לי נטייה חדה מדי להחליט שכל רכב בלי קולר, בזה טמונה כל הבעיה. מפריע לי גם שכל מכון גיר שהלכתי אליו רצה לשפץ את כל הגיר ולא לטפל בבעיה נקודתית, בגיר שהוא סה"כ מתפקד טוב פרט לבעיה נקודתית ונדירה יחסית. מה דעתכם ומה הייתם ממליצים לעשות? אודה על הכוונה ופירוט.
|
טוב שהעלת את הנושא ,חשוב מכך ללמוד שבנושא ממסרות אוטומטיות יש לבדוק היטב לפני אישור תיקון ,הדוגמא שלך מצויינת ויש ללמוד מכך .
סדנא לשיפוץ ממסרות הדראוליות יש בה יכולות רבות ללוש את הלקוח התמים ככל העולה בדעתם ,אחד המקומות הכי בעייתיים הוא סדנת שיפוץ גירים ,חובה על לקוח לברר היטב ואף לקחת מלווה אם יש באפשרותו .
אני בעד מחליף חום אויר שמן לרכב הזה ,בכלל,טוב שיהיה מחליף חום בתנאי הארץ בעיקר בנסיעות עירוניות בימים חמים ,עדיפות למחליף חום עם מאוורר למצבי עמידה בפקק .
האויב הגדול של אטמי וגומיות הממסרה ואטמי הבוכנת וראש הפיקוד הוא החום ,מרבית בממסרות מסיימות חיים בשל חום יתר של השמן .
יהיה מעולה אם תחזור לכאן ותלמד אותנו מה היתה התוצאה וממה להזהר בעתיד .
|
|
|
27-08-2011, 17:27
|
|
|
משתמש טרי
|
הלכתי גם ל"סופר גיר", שם משום מה בסורק הוא לא גילה את מה שגילו בכל מקום אחר, את בעיית הסנכרון בהילוך ה-4. הוא בדק את שמן הגיר והיה די בטוח בעצמו שזו בעית מכאנית דווקא ולא אלקטרונית, ולא משנה אם אחליף את השמן, כי השמן "מלוכלך" וזה מעיד על גיר ישן ובלאי שהוא יוצר. הוא בקיצור גם נטה מאוד לשפץ את כל הגיר. מצד שני השמן היה כבר שנתיים בגיר אז לא הגיוני שיהיה אולי מלוכלך?
התרשמתי באתר שלהם שיש להם דווקא מכשור מאוד מתקדם לאבחון תקלות, אולי כדאי לקפוץ אליהם שוב ולבקש דיאגנוזה מדוייקת יותר.
רועי, לא הבנתי מזה בדיוק "מחליף חום שמן אויר" לגיר, התכוונת לקולר-מצנן שמן רגיל לגיר שמאוד ממליצים ברכב הזה?
רפי, הצעת להחליף שמן גיר ומסנן, אבל מה שהבנתי שאם התקלה תימשך ויצטרכו להחליף סולונואידים או שיפוץ נוסף אז אני אצטרך לשלם שוב על שמן גיר ומסנן חדשים?? ככה אמרו לי, אבל בעצם למה, הרי השמן והמסנן יהיו חדשים יחסית לא? גרמו לי מאוד להבין שאני סתם אזרוק כסף.. ומצד שני למה?
תודה ואשמח לשתף בכל המשך של התהליך ובתוצאותיו.
|
|
|
27-08-2011, 18:55
|
|
|
בעל האתר, מקצוען רכב
|
תקלת הגיר האוט'
אכן, "מחליף חום" זה קולר (COOLER).
אם תפנה ל"סופר גיר" אז בקש את איל ומסור לו ד"ש ממני.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
|
|
|
28-08-2011, 13:12
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
הלכתי גם ל"סופר גיר", שם משום מה בסורק הוא לא גילה את מה שגילו בכל מקום אחר, את בעיית הסנכרון בהילוך ה-4. הוא בדק את שמן הגיר והיה די בטוח בעצמו שזו בעית מכאנית דווקא ולא אלקטרונית, ולא משנה אם אחליף את השמן, כי השמן "מלוכלך" וזה מעיד על גיר ישן ובלאי שהוא יוצר. הוא בקיצור גם נטה מאוד לשפץ את כל הגיר. מצד שני השמן היה כבר שנתיים בגיר אז לא הגיוני שיהיה אולי מלוכלך?
התרשמתי באתר שלהם שיש להם דווקא מכשור מאוד מתקדם לאבחון תקלות, אולי כדאי לקפוץ אליהם שוב ולבקש דיאגנוזה מדוייקת יותר.
רועי, לא הבנתי מזה בדיוק "מחליף חום שמן אויר" לגיר, התכוונת לקולר-מצנן שמן רגיל לגיר שמאוד ממליצים ברכב הזה?
רפי, הצעת להחליף שמן גיר ומסנן, אבל מה שהבנתי שאם התקלה תימשך ויצטרכו להחליף סולונואידים או שיפוץ נוסף אז אני אצטרך לשלם שוב על שמן גיר ומסנן חדשים?? ככה אמרו לי, אבל בעצם למה, הרי השמן והמסנן יהיו חדשים יחסית לא? גרמו לי מאוד להבין שאני סתם אזרוק כסף.. ומצד שני למה?
תודה ואשמח לשתף בכל המשך של התהליך ובתוצאותיו.
|
אצלי קיים רכב גרמני בן 20 שנה והשמן שקוף לחלוטין .
אתרי רכב אינם ממליצים על החלפות כה תכופות אלא אם כן אתה טורף כבישים כל יום.
קרא כאן
http://www.aautomotive.co.nz/tips-ad...il-cooler.html
ראה כמה דרמטי לגיר להיות בטווח החום הנכון ,הטבלה מראה כמה גיר יכול לקצר חייו בתנאים קשים .
http://www.aautomotive.co.nz/mechani...l-coolers.html
קשה להגיע ל80 מעלות ללא מחליף חום עם האויר ועדיף בתוספת מאוורר .
מי הרדיאטור של המנוע אינם יוצרים הפרש מספיק גדול על מנת להוריד חום שמן הממסרה .
אי לכך ישנן המלצות לעבןר למצנן מחליף חום מלבד המקרן של הרכב .
כדאי גם לקרוא את זה .ארוך אבל יש מה ללמוד.
http://autorepair.about.com/od/troub...tran_probs.htm
נערך לאחרונה על ידי רועי גולני, 28-08-2011 בשעה 13:41
|
|
|
29-08-2011, 00:59
|
|
|
משתמש טרי
|
אתה חושב שהחלפת שמן גיר אחרי 3 שנים (הוחלף באוקטובר 08) זו החלפה תכופה?? בספר הרכב ובכלל אומרים שלרכב הזה צריך להחליף כבר אחרי תקופת זמן כזו.
בקשר לקולר לגיר, אני רק רוצה שזה לא יזיק, כי מוסכניק זרק לי "יכול להיות מצב שתתקין קולר לגיר ודווקא אז ילך הגיר", האם התקנת הקולר יכולה להרע??
וכנראה שמערכת הקירור הכוללת ברכב במצב טוב עם הגיר מחזיק כ"כ הרבה זמן ומתפקד טוב סה"כ אם אין קולר לגיר. אני לא רוצה לבצע "התערבות" במערכת הכוללת שתרע זה הכל. מה דעתכם על זה?
אז אני רוצה כבר לטפל ולעשות משהו, האם זה כבר הזמן להחליף שמן גיר ופילטר? רפי אתה אומר שכן, וגם במוסך אומרים, אבל האם החלפה שלהם תהיה לחינם אם אצטרך לשפץ את הגיר או להחליף סולונואידים אם זה לא יפתור את הבעיה, ואז השמן והפילטר יזרקו לחינם?
כמו כן הבנתי שיש החלפה חלקית לשמן גיר שהיא מומלצת יותר במקרים מסויימים מאשר החלפה מלאה.
|
|
|
29-08-2011, 11:41
|
|
|
בעל האתר, מקצוען רכב
|
התקנת קולר והחלפת שמן גיר אוט'
התקנת קולר לא מזיקה כלל, אלא להיפך מסייעת טוב יותר לקרור שמן הגיר.
ברור שאת לוקח איזה הימור בהחלפת שמן ומסנן לגיר שאולי זה בכל זאת לא יעזור, אבל אם זה יעזור תחסוך בכל זאת סכום כסף לא מבוטל.
אף אחד לא יכול לתת לך ערבות מוחלטת להצלחה.
בברכה - רפי לין
|
|
|
02-09-2011, 13:38
|
|
|
משתמש וותיק
|
ציטוט:
אתה חושב שהחלפת שמן גיר אחרי 3 שנים (הוחלף באוקטובר 08) זו החלפה תכופה?? בספר הרכב ובכלל אומרים שלרכב הזה צריך להחליף כבר אחרי תקופת זמן כזו.
בקשר לקולר לגיר, אני רק רוצה שזה לא יזיק, כי מוסכניק זרק לי "יכול להיות מצב שתתקין קולר לגיר ודווקא אז ילך הגיר", האם התקנת הקולר יכולה להרע??
וכנראה שמערכת הקירור הכוללת ברכב במצב טוב עם הגיר מחזיק כ"כ הרבה זמן ומתפקד טוב סה"כ אם אין קולר לגיר. אני לא רוצה לבצע "התערבות" במערכת הכוללת שתרע זה הכל. מה דעתכם על זה?
אז אני רוצה כבר לטפל ולעשות משהו, האם זה כבר הזמן להחליף שמן גיר ופילטר? רפי אתה אומר שכן, וגם במוסך אומרים, אבל האם החלפה שלהם תהיה לחינם אם אצטרך לשפץ את הגיר או להחליף סולונואידים אם זה לא יפתור את הבעיה, ואז השמן והפילטר יזרקו לחינם?
כמו כן הבנתי שיש החלפה חלקית לשמן גיר שהיא מומלצת יותר במקרים מסויימים מאשר החלפה מלאה.
|
תראה, למרות שבגיר יש מסנן די יעיל בגיר ,יתכן והמצמדים של ואבקה שהיגיעה מהבנדים מטנפת אחרי שלוש שנים בשנית את עוקת השמן הפילטר והשמן עצמו .
זה מצב שכל משפץ יהיה צודק אם יאמר לך שהגיר שחוק .לכן החלף שמן בדוק והסק מסקנות .
יש כאן בפורום בעלי מקצוע מעולים שעונים ברור ולעניין ,צור איתם קשר וקבע פגישה .
|
|
|
| הגדרות אשכול |
|
|
| אפשרויות הצגת נושא |
תצוגה לינארית
|