הראשים כבר נסגרו מזמן (ראו תמונה אחרונה בפוסט הקודם...)
את ה-deck height מדדתי באותה שיטה שמתוארת בשרשור המנוע הקודם (פשוט אין טעם לחזור על הדברים לכן השרשור הזה פחות מפורט). המידה במגבלות.
כן זהו הסט של AA. נראה ומרגיש מעולה, כפי שכבר אמרתי הומלץ לי בחום ע"י חבר בטקסס שבונה מנועי חיפושית משופרים עם סטים של AA.
חשבתי שבניית מנוע שני תהיה קלה יותר, גם לאור העובדה שבניגוד לקודם זה לא נבנה מחלקים ממקורות שונים. אבל זהו שלא, לכל מנוע יש את העיזים והנפלאות שלו.
קולר שמן חדש שרכשתי סירב לקבל אום על אחד התבריגים שלו, ואני כמו חמור הפעלתי יותר מדי כח ושברתי את התבריג!
למזלי יש לי את אחי, שהוא כמו ה-WOLF מ"ספרות זולה" (למי שזוכר/כבר נולד אז), טלפון אחד and the job gets done.
לגבי הסעפת יניקה הסתומה, אני זוכר שפעם כשהינו נערים, הינו עושים מדורה וזורקים את האגזוזים של האופנועי 50 סמ"ק 2 פעימות לאש ולאחר מכן דופקים עליהם בעזרת קרש כדי לשחרר את הסתימה ביתר קלות.
במידה ואין לך אפשרות לעשות מדורה ולעבוד באופן מקצועי . תבדוק אפשרות של לחמם את הסעפת בעזרת ברנר אולי זה יעזור לשחרר אותה.
לולא הסרטון הזה לא היה עולה בדעתי לקדוח חור בצינור... אבל אחרי שהבנתי ששום טריק לא יעבוד הגיע הזמן לעשות מעשה.
אבל אז גיליתי שקדיחת החור בצינור הוא החלק הקל. הקרבון שסתם את הצינור התגלה כקשה כמו אבן! רכשתי מקדח קיר עצום באורך חצי מטר וקוטר 10מ"מ.
קדחתי במשך שעה(!) עם מקדחה בפול כוח ותוך שאני מפעיל את כל משקל הגוף! כל כמה שניות הייתי צריך לקרר את המקדח עם מים! אתם לא רוצים לדעת איך נראתה המרפסת שלי (ואני) כשסיימתי!
לאחר מכן קירצפתי את הסעפת עם מים וסבון ועל הדרך גיליתי שיש חורים נוספים לא רצויים בשני הצינורות. אטמתי את כל החורים עם פלדה נוזלית ווידאתי שהצינורות אטומים לגמרי.
חשדתי בתושבת הטרמוסטט, שהיא תושבת מוקדמת - למנועי 36HP. ואני הרי משתמש בבלוק מאוחר. זכרתי שחבר של שי פירק מערכת טרמוסטט שלמה לאחרונה, והנחתי שהיא עם התושבת המאוחרת. טלפון לשי ולמחרת כבר ביקרתי את חברו שהשאיל לי תושבת מאוחרת!
התושבת
מוקדמת (מימין) לעומת מאוחרת
חדי העין יבחינו מיד בהבדל ביניהן שגרם לי לבעיה - מיקום החור על הרגל שנתפסת על הבלוק - מה שקובע את גובה התושבת ובכך את גובה הטרמוסטט.
הכל דבש
החלטתי לאבטח את המוט בחלקו העליון כדי שלא ישתחרר. השתמשתי בטבעת פליז מתחביב אחר שלי - טיסנים (משמשת לחיבור מוטות למשטחי ההיגוי בטיסן)
מאגר הפורומים כולל מאמרים, פרסומים ומידע (שיקראו יחד להלן: "מידע") שהנם קניינו של אתר מוסך.
מאגר זה, נועד לצורכי לימוד עצמי בלבד והמידע כולו מוגן עפ"י זכויות יוצרים ובהתאם לכך אין לעשות במידע כל שימוש מסחרי ו/או שימוש שלא עפ"י היתר זה.
הדפסת המידע ו/או כל שימוש בו מותר אך ורק במסגרת שימוש הוגן ביצירה – לשם לימוד עצמי ולשם מחקר וביקורת אך ורק במידה הדרושה והראויה לצורך המטרות האמורות.
בהתאם לאמור לעיל, ומבלי לפגוע מכלליות האמור לעיל, אתר מוסך שומר לעצמו את מלוא הזכויות על פי כל דין לפעול כנגד מי שינהג במידע שלא עפ"י הוראת אזהרה זו.